Fogyókúra, akupunktúra
Mozgásszervi fájdalomcsillapítás GUNA bioterápiával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. április 14. kedd, 08:49

Mozgásszervi fájdalomcsillapítás GUNA bioterápiával

A fájdalomcsillapítás kifejezést csak azért használom, mert nincs olyan szó, ami önmagában leírná azt a bonyolult és összetett öngyógyító láncreakciót, ami a GUNA bioterápia hatásmechanizmusát akár csak közelítőleg is magába foglalná.

Akár heveny sérülés, akár krónikus folyamat vezet el egy izület vagy a gerinc kóros működéséhez,számtalan, nagyon összetett folyamat eredménye a fájdalom és a mozgáskorlátozottság.

Szerepe van ebben idegi mechanizmusoknak, egyszerű, és bonyolult reflexeknek, vérellátásnak, nyirokkeringésnek, anyagcsere folyamatoknak, hormonális változásoknak, sejtszintű kommunikációnak egyaránt.

Ebbe az ördögi spirálba pedig csakis a megfelelő szöveti struktúrába bejuttatott jelátviteli molekulák révén lehet közvetlenül, és érdemben beavatkozni.

Erre alkalmasak a milánói székhelyű GUNA Inc. steril homeopatiás ampullái,, amik pikogrammos /10 a -15-iken / hígításban tartalmaznak ilyen típusú molekulákat, többek között kollagént.

Fokozzák a kollagén bioszintézisét, javítják az izületek porcborítását, erősítik az izületi tokokat, szalagokat, javítják a vér- és nyirokkeringést, mérséklik a gyulladást, csökkentik a fájdalmat, javítják az izület mozgékonyságát,de javítják az izmok állapotát, csökkentik az idegi eredetű fájdalmakat.

Mindennapi praxisomban sok sportolót (futók, küzdősportot űzők, focisták, kosarasok) kezelek, de vannak szép számmal gerincsérvesek (ki műtét előtt, ki utána ), de talán még több a degeneratív, vagyis kopásos izületi problémákkal küzdő fiatal és kevésbé fiatal beteg.

A legutóbbi időszakban is számtalan „nehéz” eset fordult elő, részleges combcsontfejecs elhalás, ami a kontroll MR szerint nyomtalanul gyógyult, de protézisre előjegyzett térdizületi arthrozis is, aki 2 hónapi kezelés után nem szorult műtétre az orthopéd kollégák véleménye szerint. Ha a háborút nem is nyertük meg, a csatát, ami 2 évet jelent nyugdíjig, mindenképpen.

A készítmények több, mint 20 éve vannak forgalomban, ötvözik a több ezer éves keleti gyógymódokat a legmodernebb molekuláris biológiai ismeretekkel. Nem tartalmaznak sem steroidot, sem non-steroid gyulladáscsökkentőket, sem fájdalom csillapítókat a szó modern nyugati értelmében.

Az ampullák fő hatóanyaga a kollagén, és számtalan jelátviteli molekula, amelyek információval szolgálnak a szövetek számára.

Pácienseim megelégedésére, és saját örömömre több, mint 5 éve alkalmazom a GUNA bioterápiát a legkülönfélébb mozgásszervi betegségekben, valamint a műtétek utáni gyorsabb és teljesebb rehabilitáció érdekében.

Megjegyzés:Sportolóknál is alkalmazható, mert nincs a WADA dopping tiltólistáján. Akupunktúrás pontokon alkalmazva növeli az állóképességet, lazítja az izmokat, javítja a teljesítőképességet.

 

 

Módosítás dátuma: 2015. április 14. kedd, 09:27
 

Főoldal | Ránctalanítás, biolifting | Akupunktúra | Fogyókúra | Ajánló


Copyright © 2010 - drillichmelinda.hu